Ultra czysto | Sterylne powierzchnie i obszary przygotowania żywności | 0 – 10 |
Czysto | Krytyczne punkty dotykowe | 11 – 30 |
Bardzo czysto | Typowa wydajność ściereczek z mikrofibry i średnie wymagania czystości dla podłóg | 31 – 80 |
Trochę brudno | Uwaga: Powierzchnie powinny być wyczyszczone i występuje pewne ryzyko skażenia bakteriami chorobotwórczymi | 81 – 200 |
Brudno | Ostrzeżenie: Powierzchnie trzeba wyczyścić i występuje średnie ryzyko skażenia bakteriami chorobotwórczymi | 201 – 500 |
Bardzo brudno | Zagrożenie: Powierzchnie muszą być wyczyszczone i występuje średnie do wysokiego ryzyko skażenia bakteriami chorobotwórczymi | 501 – 1000 |
Szczególnie brudno | Zagrożenie: Powierzchnie muszą być wyczyszczone i występuje wysokie ryzyko skażenia bakteriami chorobotwórczymi | >1000 |